Tehnologii

Sterilizare si protectie

Siguranta pacientilor nostrii in timpul manoperelor specifice este prioritatea noastra absoluta. Din acest considerent, respectam cu strictete protocoalele privind sterilizarea  instrumentarului si a echipamentelor.

Sterilizarea se realizeaza cu echipamente de ultima generatie conform standardului European EN 13060, instrumentarul fiind sigilat in folii individuale, de unica folosinta a caror integritate poate fi verificata chiar de dumneavoastra.

Decontaminarea spatiului de tratament se realizeaza dupa fiecare pacient in parte, cu substante specifice. 

 

Air-flow

Air-flow-ul este un dispozitiv de profilaxie dentara, cu ajutorul caruia un jet de apa, aer si bicarbonat de sodiu este proiectat pe suprafata dintilor si a zonelor superficiale de gingie pentru a indeparta placa bacteriana ,eventuale pete si depozite moi, avand rezultate spectaculoase in indepartarea tartrului nicotinic.

Se realizeaza astfel o lustruire a suprafetelor igienizate, datorita calitatilor usor abrazive ale pulberii de bicarbonat, obtinandu-se concomitent si un efect de albire temporara .

De asemenea, air-flow-ul este indicat pentru curatatea eficienta a puntilor dentare si igienizarea danturii inaintea aplicarii bracketilor ortodontici.

 

Aparatul de detartraj cu ultrasunete

Este un aparat folosit in igienizarea profesionala pentru spargerea si indepartarea  depozitelor de tartru. Are la baza efectul piezoelectric ce produce vibratia unei anse metalice atasata piesei de mana, care in contact cu depozitele de tartru duce la dezintegrarea lor.

Tehnica produce un traumatism gingival redus, comparativ cu tehnicile si instrumentarul clasic de detartraj. 

Fiziodispenser implantologie 

Clinica dentara Smile Design dispune de cel mai performant micromotor de implantologie la nivel mondial in momentul de fata: NSK Surgic XT.

Este un aparat ergonomic si silentios, ce ofera putere, control, racire adecvata sub jet de ser fiziologic , fiind astfel garantul unor manopere chirurgicale de succes

 

Diga
 
Buna izolare a campului operator este conditia de baza pentru succesul oricarui tratament stomatologic.
La clinica dentara SD folosim cea mai moderna metoda de izolare - sistemul de diga
Diga este o folie de cauciuc care separa dintele de operat impreuna cu dintii adiacenti de mediul umed al cavitatii orale.
Avantajele sistemului sunt clare. Pe langa asigurarea unei bune vizibilitati in timpul actului medical, ELIMINA riscul eventualelor traume produse la nivelul limbii si obrajilor, iar pacientul nu mai este nevoit sa simta gustul diferitelor substante folosite in terapie.
 
Apex locator si Protaper
 
Calitatea tratamentului de canal este determinanta pt. rezistenta pe termen lung a oricarui tratament stomatologic.
Pentru obtinerea acestui deziderat, ne folosim de tehnologii de ultima ora, cum ar fi locatorul electronic de apex. Acesta este un aparat cu ajutorul caruia se stabileste lungimea EXACTA de lucru pe canal, evitandu-se astfel problemele datorate supra sau subinstrumentarii dintelui.
Concomitent, folosim tehnica PROTAPER de instrumentare cu ace de nichel - titaniu cu grosime si elasticitate variabila ce asigura crearea unei forme geometrice a canalului, indepartand in totalitate tesuturile infectate.